Kurz vaření pro gurmány v Národním parku Gredos, souputník největších španělských kuchařských es vás naučí připravovat pestrou španělskou kuchyni, k tomu skvělá vína

Dostupné termíny :

Mám chuť jet

O zájezdu

 

Začátek cesty: Madrid

Navštívená místa: Pohoří Gredos - národní park, Avila, Madrid (fakultativní)

Oblast obrovského přírodního bohatství, kde se nachází i námi vybraný hotel s rustikálním šarmem, obklopený nedotčenou přírodou. Je ideálním místem, kde si vychutnáte gurmánský kurz i relaxační atmosféru v nádherném přírodním prostředí: národním parku Gredos.

Restaurace námi vybraného hotelu je velmi dobře hodnocená v gastronomických průvodcích a kurz vaření je veden přímo majitelem, Franciscem Sanchezem, souputníkem španělských es, jakými jsou Ferrán Adrian, Luis Irizar, Carme Ruscalleda a další. Francisco Sanchez byl také finalistou národní somelierské soutěže "Zlatý nos".

Tento fantastický, velmi interaktivní kurz vaření je organizován tak, aby vyhovovaly specifickým potřebám, požadavkům a zájmům. Nabízí účastníkům několik modulů na výběr:

1. Naše pestrá španělská kuchyně - přehled různých specialit z různých oblastí země.

2. Úvod do španělské gastronomie, od tradiční až po moderní.

3. Španělsko, rybářská destinace světa. Jak určit čerstvost ryb, různé způsoby vykosťování ryb, recepty, jak se zdobí talíř a jaké jsou nejlepší kombinace s přílohami

4. Španělské "tapas" Jak připravit krásné a delikátní chuťovky, aniž byste přišli o průběh párty.

5. Kastilie, země luštěnin. Naučte se rozpoznat různé druhy luštěnin, připravovat tradiční i nová jídla a také zdravé varianty pro vegetariány i ty, kteří musí sledovat cholesterol.

6. Dezerty - svět čokolády a různé způsoby jejího použití v dezertech, klasických i moderních receptech, použití čerstvého ovoce v moučnících a způsoby aranžmá dezertů.

7.Sezónní moduly: V závislosti na ročním období připravíme i několik dalších modulů, jako jsou sběr hub, jejich rozpoznávání a skvělé recepty. (V kraji roste mnoho hřibovitých hub). Nebo je možné připravit pokrmy přímo ze zahrady hotelové kuchyně, sběr lesních plodů k přípravě sladkých omáček coulis a džemů.

Mimořádná vitalita kuchyně regionu Castilla y León je nosnou silou této velkolepé gastronomické cesty. Zavede vás do starověkých království Kastilie a dává vám možnost poznat opravdu nádherné gastronomické a historické dědictví (včetně návštěvy jednoho ze světového dědictví  UNESCO, Ávily).  Nelze opomenout, že se jedná o španělskou jedničku v produkci vína z oblasti Ribera del Duero.

Kurz vás provede slavnostními, kreativními a tradičními jídly, naučí přímočaré harmonii chutí, textur, vůní a barev v každém pokrmu, jehož prezentace a ingredience zůstaly stejné pro více než 300 let. Kromě toho navštívíte několik výrobců typického kastilského cukroví. Budeme mít také možnost navštívit některé z nejstarších vinných sklepů velké historické a kulturní hodnoty a navštívíte také výrobnu sýrů nebo speciální muzeum / výrobnu produktů z medu a včelího vosku.

Tento kulinářský výlet vám přinese klid a pohodu a potěší všechny vaše smysly ... Pojďte se spolu s námi vydat na tuto fascinující cestu.

Podobné zájezdy

restaurant2.jpg, 18kB

Kulinární Španělsko – objevte španělskou kuchyni, andaluskou, baskickou a katalánskou, od michelinských restaurací po tradiční taverny, vinné sklepy a autentické hostince

restaurant2.jpg, 18kB

Cesta za chutí severního Španělska - ráj gurmánů, kuchyně Baskicka, Kantábrie a Navarry jsou považovány za nejlepší na světě, slavné víno Txacolí, San Sebastian - kolébka nouvelle cuisine a mnohem víc

Za jídlem

Gurmánské zážitky

Gurmánský zážitek – už, když vyslovíte toto slovo, sbíhají se vám sliny. Co si pod ním představíte právě vy? Správný gastronomický zážitek se netýká jen jídla, důležitá ...

Stále je co objevovat - Jižní Morava

Cestovní kancelář Culinaria Travel (www.culinariatravel.cz) zařadila do svého programu  kromě cest za poznáním gastronomie a vín celého světa také dvoudenní a třídenní programy na ...

Naši partneři