Kulinářské poklady Andalusie - lahodné chuti andaluské kuchyně, slavné sherry, šťavnaté garnáty v rybářské vesnici, iberská šunka a národní park

Dostupné termíny :

Mám chuť jet

O zájezdu

Začátek cesty: Sevilla

Navštívená místa: Sevilla, Jabugo, Arcos de la Frontera, Jerez de la Frontera, Puerto de Santa Maria, Sanlúcar de Barrameda

Tato fantastická kulinářská cesta vám umožní ocenit lahodné chuti a vůně andaluské gastronomie a slavných vín sherry. Zveme vás na kulinářskou cestu, která vás nadchne mnoha objevnými zážitky. Úžasný svět sherry – navštívíme spektakulární vinařství více než 250letou tradicí, fascinující království tapas – malých chuťovek přímo v místě jejich zrodu, objevíte bohatou gastronomii této oblasti, tajemství výroby ve světě uznávané a jedinečné Iberské šunky, ochutnáte nejlepší olivový olej a uvidíte též „tančící koně“ během jedinečného představení V Královské jezdecké škole v Jerezu.

Naše cesta začíná v Seville, městě plném života a architektury. Podle legendy byla Sevilla založena Herkulem. Římany byla nazývána Hispalis a Mauris Bilia, což dalo Seville její pozdější jméno. Navštívíte minaret La Giralda, katedrálu (jednu z největších v křesťanském světě) a palác Mudejara Alcázara s nádhernými zahradami. Užijete si při procházce po tapas barech v staré čtvrti Santa Cruz s jejími křivolakými uličkami, květinami obsypanými balkóny, bohatě zdobenými fasádami a skrytými patii.

Jednodenní výlet je plánován do krásných hor Národního parku Sierra de Arracena, s hrady na vrcholech kopců a s údolími porostlými kaštany a duby. Pro Středomoří typický les je domovem iberských vepřů, z nichž pochází nejjemnější šunka na světě.

V dalších dnech pojedeme do jediné oblasti, kde se vyrábí nejstarší španělské víno – sherry. Historie vypráví, jak v roce 1100 př.n.l. malá fénická galéra připlula přes Středozemní moře hledajíc nová území. Po překonání hranice tehdy známého světa ztroskotala nedaleko Jerezu. Féničtí obchodníci byli zaujati úrodností země a rozhodli se založit zde kolonii. Zasadili vinnou révu, ze které se dodnes v pomyslném trojúhelníku, ohraničeném městy Jerez de la Frontera, Sanlúcar de Barrameda a El Puerto de Santa María vyrábí slavné klasické sherry. Od doby kdy v roce 1587 Sir Francis Drake vyplenil přístav Cádiz a odvezl si 3000 sudů vína z Jerezu, stalo se v Evropě velmi oblíbeným, hlavně v Británii, kde jeho španělský název jerez poangličtili na sherry.

Cesta pokračuje směrem na jih po malebné trase s výhledem na olivové háje, kde v jedné nejkrásnějších „bílých vesnic“ jménem Arcos de la Frontera, ležící vysoko na skalním útesu nad řekou Guadalete, která je význačným příkladem andaluské architektury, navštívíte starý lis na olivový olej

Poslední dny strávíte v El Puerto de Santa María, které nabízí nejen fantastické pláže jemného písku ale také skvělou gastronomii. Navštívíte Sanlúcar, malebnou rybářskou vesnici, proslavenou jako přístav, ze kterého vydplul Kryštof Kolumbus, známou pro své šťavnaté a velmi ceněné garnáty, a Manzanillu, královnu mezi suchými sherry s jedinečnou příchutí mořského vánku.

Podobné zájezdy

restaurant2.jpg, 18kB

Kulinární Španělsko – objevte španělskou kuchyni, andaluskou, baskickou a katalánskou, od michelinských restaurací po tradiční taverny, vinné sklepy a autentické hostince

restaurant2.jpg, 18kB

Cesta za chutí severního Španělska - ráj gurmánů, kuchyně Baskicka, Kantábrie a Navarry jsou považovány za nejlepší na světě, slavné víno Txacolí, San Sebastian - kolébka nouvelle cuisine a mnohem víc

Za jídlem

Gurmánské zážitky

Gurmánský zážitek – už, když vyslovíte toto slovo, sbíhají se vám sliny. Co si pod ním představíte právě vy? Správný gastronomický zážitek se netýká jen jídla, důležitá ...

Stále je co objevovat - Jižní Morava

Cestovní kancelář Culinaria Travel (www.culinariatravel.cz) zařadila do svého programu  kromě cest za poznáním gastronomie a vín celého světa také dvoudenní a třídenní programy na ...

Naši partneři