Kulinární Španělsko – objevte španělskou kuchyni, andaluskou, baskickou a katalánskou, od michelinských restaurací po tradiční taverny, vinné sklepy a autentické hostince

Dostupné termíny :

Mám chuť jet

O zájezdu

Začátek cesty: Cordóba (na vyžádání San Sebastian, Bilbao, Madrid)

Navštívená místa: Madrid, Cordóba, San Sebastian, Bilbao, Segovia, Barcelona (fakultativně)

Španělsko je kulinárním rájem. Jste-li milovníky dobrého jídla a vína, bude tato cesta potěšením pro vaše smysly kdykoli v průběhu roku. Objevíte nové požitky a budete mít živé vzpomínky na krásná města, kulturu a a nejvybranější reprezentativní regionální kuchyně: andaluskou, baskickou a kastilskou.

Připravili jsme pro vás tuto kulinární dovolenou, která vám představí nejautentičtější španělskou gastronomii, abyste si odnesli to nejlepší ze skvělé kuchyně a špičkových vín. Experimentujte, vyzkoušejte a užijte si kulinární Španělsko – a vaše chutě již nikdy nebudou jako dřív.

Během vaší cesty si vychutnáte skvělá gurmetská jídla v různých místech od michelinských restaurací po tradiční taverny, vinné sklepy a autentické hostince, všechny pečlivě vybrané na základě jejich kvality, interiéru a krásného okolí, ve kterých se podává nejlepší a nejznámější španělské víno – od červených Rioja po šumivé Cava, či slavné Sherry…ke každému jídlu bude vždy podáváno odpovídající víno, nejlepší kvality.

V San Sebastianu samozřejmě nevynecháme jednu z nejslavnějších gurmetských restaurací na světě.

Také budeme objevovat zajímavá tradiční místa jako vinné sklepy severu, kde ochutnáte slavné bílé víno Txakolí, výrobny cideru v krásné venkovské usedlosti, kde ochutáme cider z velkých sudů. Ochutnáme víno jednoho z nejstarších vinařství ve Španělsku, založeného v roce 1729 a jeho značku Pedro Ximenez, jedno z nejlepších sladkých vín na světě, dále navštívíme výrobce slavných sýrů Idiazabal, starý tradiční lis na olivový olej – seznámíte se s výrobou panenského olivového oleje. Budete mít možnost navštívit jednu z Gastronomickou společností, soukromý baskický klub milovníků jídla … zkrátka směs nových kulinářských zážitků, které učiní vaši cestu nezapomenutelnou.

Španělsko má vše – husté zelené lesy, horská pásma, nekonečné suché pláně a dlouhé písečné pláže. Během naší cesty poznáte kontrasty mezi krásnou přírodní krajinou, monumentálními městy, úžasnými historickými památkami, malebnými vesnicemi a místy mimo turistické trasy.

Naše kulinární dobrodružství se bude odehrávat v Cordobě, založené Římany, která se později stala hlavním městem maurského království. Je velmi živá dle nejlepších andaluských tradic, město flamenca a býčích zápasů, najdete zde římské a muslimské památky a je samozřejmě vyhledávanou destinací pro potěšení z vynikající andaluské kuchyně.

Madrid je velmi živým hlavním městem Španělska, které vás překvapí svými velkorysými třídami, památkami, zahradami, velkou nabídkou kulturních akcí a skvělými restauracemi. V Segovii budete fascinováni mohutnou stavbou 2 tisíce let starého akvaduktu a poznáte velmi specifické „Asadores“, abyste mohli ochutnat kastilské speciality připravované ve velkých pecích na dřevo.

Dále přeletíme do Bilbaa, kde se nachází fantastické Guggenheimovo muzeum od Franka Gehryho, postavené z chromu a titanu. Nachází se v něm sbírky moderního současného umění a také vynikající restaurace s futuristickým menu ve stylu nové baskické kuchyně.

Po ochutnávce tapas či lépe po baskicku pinxtos se přesuneme do San Sebastianu, místa vzniku kulinární revoluce a gastronomickému centru Baskicka, jež je unikátní svými tradicemi a jazykem Euskera. Navštívíme též nedalekou malebnou rybářskou vesnici Guetarii na pobřeží Kantabrijského moře a nádherný region Navarry, kde pojedeme do horské oblasti navštívit výrobnu sýrů a moštárnu v překrásném údolí Larraun.

Budete  ubytováni v pečlivě vybraných hotelích, kde budete obdivovat jedinečný styl, pohodlí, dekor a nestárnoucí šarm, a které budou exkluzivním doplňkem vašeho bohatého a nezapomenutelného kulinárního dobrodružství.

Podobné zájezdy

restaurant2.jpg, 18kB

Kulinární Španělsko – objevte španělskou kuchyni, andaluskou, baskickou a katalánskou, od michelinských restaurací po tradiční taverny, vinné sklepy a autentické hostince

restaurant2.jpg, 18kB

Cesta za chutí severního Španělska - ráj gurmánů, kuchyně Baskicka, Kantábrie a Navarry jsou považovány za nejlepší na světě, slavné víno Txacolí, San Sebastian - kolébka nouvelle cuisine a mnohem víc

Za jídlem

Gurmánské zážitky

Gurmánský zážitek – už, když vyslovíte toto slovo, sbíhají se vám sliny. Co si pod ním představíte právě vy? Správný gastronomický zážitek se netýká jen jídla, důležitá ...

Stále je co objevovat - Jižní Morava

Cestovní kancelář Culinaria Travel (www.culinariatravel.cz) zařadila do svého programu  kromě cest za poznáním gastronomie a vín celého světa také dvoudenní a třídenní programy na ...

Naši partneři