Galicie, ráj mořských plodů a „zlatého“ vína na cestě po krásné krajině se starobylými památkami. Santiago de Compostela, rybářské vesnice a skokem i do Portugalska

Dostupné termíny :

Mám chuť jet

O zájezdu

 

Začátek cesty: Santiago de Compostela

Navštívená místa: Santiago, Cambados, Combarro, O Grova-LaToja, Vigo, Pontevedra, Bayona, Tuj, A Guarda, Valenca do Minho (Portugalsko), a další

Dá se říci, že galicijská kuchyně je klasická a dosahuje dokonalosti použitím nejjednodušších a přirozeně kombinovaných ingrediencí. Jejich kvalita je nejvýznamnějším znakem této skvělé kuchyně.

V tomto regionu nacházejícím se v severozápadním výběžku Iberského poloostrova najdete skvělé ryby a mořské plody, nejlepší maso, výtečného ovoce a zeleninu a kvalitní vína. Galicie se pyšní pěti apelacemi.

Cesta vás zavede do zelení oplývající krajiny nazývané Římany „Finis Terrae“ – konec země, kteří věřili, že je to nejzápadnější výspa známého světa a která ve středověku proslula poutí sv.Jakuba, patrona města Santiago de Compostela. Navštívíme tento hornatý, vodami oplývající kraj s jeho rozeklaným skalnatým pobřežím tvořeným malými ostrůvky, řekami, širokými ústími řek, hustými borovicovými porosty, krásnými plážemi, jeskyněmi…poznáme typicky galicijské památky jako „hórreos“ (vysoké sýpky), cruceiros (kamenné kříže), keltské pevnosti i venkovské usedlosti v poklidné krásné krajině.

Zážitkem budou i vybrané exkluzivní hotely, historický 5* přímo v živé čtvrti starého města Santiaga s elegantními obývacími pokoji, a luxusními ložnicemi, dále starobylý zámek ze 17. století nacházející se v zelené krajině Rías Baixas s atraktivním vnitřním dvorem, s arkádami, příjemnými, světlými ložnicemi vyzdobené kamennými sloupy a dřevěnými trámovými stropy. Třetí ubytování je částečně středověká pevnost a částečně výstavný galicijský hotel, který se vypíná nad oceánem chráněný zdmi a sousedící s borovým hájem.

Gastronomická hostina začíná v Santiagu de Compostela vyhlášeným UNESCEM světovým kulturním dědictvím, je monumentálním kamenným zázrakem, který se vytvářel po staletí kolem svatyně apoštola Jakuba a který je jedním z nejnádhernějších a nejharmoničtějších architektonických celků na světě.

Monumentální románská katedrála, stará univerzita, románský kostel Santa Maria del Sar, palác Gelmirez a jiné, to jsou některé z pokladů Santiaga.

Nedaleko Santiaga navštívíme zajímavou výrobnu sýra „Casa do Queixo“, ochutnáme nejjemnější galicijské sýry a naučíme se, jak se tradičním způsobem vyrábí sýr a chléb.

Další dny nás zavedou do oblasti Rias Baixas – ústí řek, kde je vlahé počasí po celý rok. Navštívíme zajímavá místa jako keltské horské pevnosti, románské a barokní kostely, malé rybářské vesnice, a samozřejmě několik vinařství, abychom ochutnali skvělé víno Albariňo, kterému se mezi bílými víny říká pro jeho barvu a kvalitu „zlaté“ .

V rybářské vesnici Ogrove, známé výtečnými mořskými plody a termálními prameny se projedeme po moři abychom se podívali na sádky mušlí a odpoledne si vychutnáme relaxaci v luxusních lázních s výhledem na moře.

Nemůžeme skončit naše putování lépe než návštěvou Portugalska a cestou po jeho malebném pobřeží.

Podobné zájezdy

restaurant2.jpg, 18kB

Kulinární Španělsko – objevte španělskou kuchyni, andaluskou, baskickou a katalánskou, od michelinských restaurací po tradiční taverny, vinné sklepy a autentické hostince

restaurant2.jpg, 18kB

Cesta za chutí severního Španělska - ráj gurmánů, kuchyně Baskicka, Kantábrie a Navarry jsou považovány za nejlepší na světě, slavné víno Txacolí, San Sebastian - kolébka nouvelle cuisine a mnohem víc

Za jídlem

Gurmánské zážitky

Gurmánský zážitek – už, když vyslovíte toto slovo, sbíhají se vám sliny. Co si pod ním představíte právě vy? Správný gastronomický zážitek se netýká jen jídla, důležitá ...

Stále je co objevovat - Jižní Morava

Cestovní kancelář Culinaria Travel (www.culinariatravel.cz) zařadila do svého programu  kromě cest za poznáním gastronomie a vín celého světa také dvoudenní a třídenní programy na ...

Naši partneři