Cesta za chutí severního Španělska - ráj gurmánů, kuchyně Baskicka, Kantábrie a Navarry jsou považovány za nejlepší na světě, slavné víno Txacolí, San Sebastian - kolébka nouvelle cuisine a mnohem víc

Dostupné termíny :

Mám chuť jet

O zájezdu

Začátek cesty: Bilbao

Navštívená místa : San Sebastian, Bilbao, Santander, Guetaria, Hondarrabia, Lekunberri, Santillana del Mar, atd.

Jste-li milovníky dobrého jídla, bude to pro vás úžasný kulinářský výlet, který vás provede gurmánským rájem severního pobřeží Španělska. Zde budete objevovat tři z nejznámějších tradičních gastronomických regionů; Baskicko, Kantábrii a Navarru. Místní kuchyně je považována za jednu z nejlepších na světě, jež si zakládá na své jedinečnosti kvalitou svých výrobků a odborností místních mistrů kuchařského umění, pro které je gastronomie téměř náboženstvím.

Budeme stolovat v jedněch z nejlepších gurmánských restaurací na světě a dalších, umístěných ve velkolepé budově od Gaudího.

Budeme také objevovat úžasná tradiční místa, jako jsou severní bílé vinné sklepy, kde okusíte slavné víno Txakolí, moštárny pro výrobu ciderů v krásných venkovských domech, kde ochutnáme domácí cider přímo z obrovských sudů společně s vynikajícím regionálním jídlem. Navštívíme výrobnu skvělého sýra s ochrannou známkou původu Idiazábal, kde ochutnáte místní lahodné domácí sýry, nemineme ani vyhlášené tapas bary, kde budete objevovat úžasný svět baskické verze těchot chuťovek, zvané pintxos stejně jako stovky dalších skutečných miniaturních kulinářských děl, která jsou pro vás vystavena na stole k ochutnání. Poznáte také některou z proslulých Gastronomických společností, což jsou privátní kuchařské kluby, kde vás přivítají pohostinní Baskové.

Každé údolí, každý rybářský přístav či vesnice severního Španělska jsou jedinečná a krásná místa, která budete poznávat během této fascinující cesty. Divoce zelená krása, která ozvláštňuje většinu území, kontrastuje se skalnatým větrným pobřežím s krásnými plážemi a malebnými rybářskými přístavy. Budete putovat po jedinečných přírodních oblastech, které vám umožní poznat místní obyvatele, gastronomii a tradiční umění či památky.

Naše kulinářská prohlídka začíná a končí v Bilbau, a tak bychom si neměli nechat ujít Guggenheimovo muzeum od Franka Gehryho, jehož budova je mimořádnou kombinací umění a architektury, jež  představují monumentální mořské vlny titanového pláště budovy.

Dále zamíříme do San Sebastianu, rodiště kulinářské revoluce, která dala vznik známé baskické nouvelle cuisine a kde je největší koncetrace restaurací s michelinskou hvězdičkou na světě. Tento region je historicky unikátní, s vlastními tradicemi a jazykem, baskičtinou neboli Euskera.

Odtud podnikneme výlety do okolních krásných vesnic, jako je Guetaria, půvabná rybářská vesnice na pobřeží Kantabrijského moře, lemovaného zelenými kopci pokrytými vinicemi a Hondarrabia, historické město obehnané v 15. století na obranu před vpádem Francouzů. Dále budeme pokračovat do ohromující horské oblasti Navarra, do Lekunberri, hlavního města nádherného údolí Larraun.

Poslední dny budeme cestovat po nádherném severním pobřeží až do malé oblasti Kantábrie, navštívíme zde světoznámé prehistorické jeskyně, rybářskou vesnici a její románské a gotické poklady a jedno z jeho hlavních horských pásem velkolepých evropských vrcholů.

Naše hotely umocní zážitky z vaší kulinářské dovolené. Ubytujeme vás v exkluzivním hotelu, zrekonstruované vile z 19. století, která byla prohlášena za stavbu historického dědictví San Sebastianu. Náš vybraný hotel v Cantabrii je pohodlný a okouzlující dům rovněž z 19. století v krásném údolí s 30.000 metry čtverečními zeleně s nádhernou zahradou, která vás zve na nezapomenutelné procházky mezi nádhernými staletými stromy.

Poznejte kousek ráje, nenechte si ujít tyto jedinečné kulinářské objevy během vašeho putování nejkrásnějšími vesnicemi regionu severního Španělska!

Podobné zájezdy

restaurant2.jpg, 18kB

Kulinární Španělsko – objevte španělskou kuchyni, andaluskou, baskickou a katalánskou, od michelinských restaurací po tradiční taverny, vinné sklepy a autentické hostince

restaurant2.jpg, 18kB

Cesta za chutí severního Španělska - ráj gurmánů, kuchyně Baskicka, Kantábrie a Navarry jsou považovány za nejlepší na světě, slavné víno Txacolí, San Sebastian - kolébka nouvelle cuisine a mnohem víc

Za jídlem

Gurmánské zážitky

Gurmánský zážitek – už, když vyslovíte toto slovo, sbíhají se vám sliny. Co si pod ním představíte právě vy? Správný gastronomický zážitek se netýká jen jídla, důležitá ...

Stále je co objevovat - Jižní Morava

Cestovní kancelář Culinaria Travel (www.culinariatravel.cz) zařadila do svého programu  kromě cest za poznáním gastronomie a vín celého světa také dvoudenní a třídenní programy na ...

Naši partneři